"Geef je lichaam de aandacht die het verdient"
Massage

Massage

Voeding

Cupping

Coaching

Dani

Afspraak

Tijd kan je niet vinden, tijd kan je maken.

Hoe voelt jouw lichaam aan?

 

Je wekker gaat; een nieuwe dag breekt aan en je haast je naar beneden, wanneer je de trap afloopt voelen je achillespezen nog stijf. Naarmate je wat meer hebt bewogen (beweging stimuleert doorbloeding) is dit gevoel weg en ben je je er al niet meer bewust van hoe je bent opgestaan.

 

Het gevoel is inmiddels normaal geworden.

 

Lichamelijke klachten als spierspanning of stijfheid zijn de eerste tekenen van blokkades in je lichaam. Naarmate je geen aandacht aan jezelf besteedt zullen deze beperkingen/klachten toenemen. Blokkades zijn afvalstoffen die zich ophopen in je lichaam, dit worden vervolgens (hardnekkige) verklevingen waardoor je klachten ervaart. Afvalstoffen kunnen zich in je lichaam ophopen door overbelasting (sportprestaties), passiviteit (langdurig achter je bureau zitten), daarnaast hebben de voedingskeuzes die je maakt ontzettend veel invloed op spanningen in je lichaam.

 

Ervaar wat een massage voor jou kan betekenen!

Dani-massage-blok1
Hoe goed zorg jij voor je lichaam?
Dani-massage-blok2

Sportmassage

 

Een sportmassage is voor jou geschikt wanneer je optimaal wil herstellen of meer vrijheid wil ervaren. Door de benaming sportmassage word vaak gedacht dat het alleen voor sporters is, dit is niet het geval. Het heeft niets met sporten te maken in vergelijking met een ontspanningsmassage is dit een heftigere massage.

We gaan dieper op het spierweefsel in waardoor afvalstoffen en vocht worden afgevoerd en spierfuncties worden geoptimaliseerd. Het stimuleren van de doorbloeding van de huid, het spierweefsel en het bindweefsel komen aan bod.

 

Een sportmassage bevordert je herstel, slaap en je stemming.

 

Oorzaken van het ontstaan van verklevingen:

  • Je voedingskeuzes.
  • Constante druk of spanning op bepaalde spierstructuren.
  • Blessure of overbelasting.
Plan jouw massage online!
Kom tot rust en neem tijd voor jezelf.

Ontspanningsmassage

 

Hedendaags leven we in een tijd waarin we continu door hollen van de ene naar de andere verplichting en het zorgen voor anderen.

Een ontspanningsmassage is voor jou geschikt wanneer je tot rust wil komen en écht even een moment voor jezelf pakt. Constante spanning in je lichaam zorgt voor een verminderde (bloed)circulatie in je lichaam. Stress kan de oorzaak zijn van verschillende klachten.

 

Een ontspanningsmasage kan verlichting geven doordat het de bloedcirculatie verbetert en het de afvalstoffen in je lichaam sneller afvoert en heeft invloed op je lichaam en geest.

 

Deze massage is bedoeld om de bovenste lagen van het huidweefsel en de oppervlakkige spieren te laten ontspannen.

 

Wil jij ervaren wat je lichaam van je verlangt?

Plan dan nu direct een massage in!
Dani-massage_blok3
Veelgestelde vragen
Wat kan ik verwachten van een massage?

Het belangrijkste van een massage is dat het bijdraagt aan jouw gezondheid.

 

Als je een bepaald gedeelte van het lichaam juist niet gemasseerd wilt hebben, kun je dit bij de massage aangeven. Geef het vooral aan wanneer een bepaalde beweging gevoelig of pijnlijk is zodat ik direct kan bijsturen. Het is zonde van je behandeling als je dit pas achteraf of helemaal niet doet , dan kan ik er niets meer aan veranderen.

 

Voel je daarom vrij om aan te geven wat je prettig vindt.

 

Ga liggen zodat het voor jou prettig en natuurlijk voelt. Mocht het nodig zijn om van houding te veranderen dan bespreken we dat. Op deze manier zal je optimaal kunnen genieten van de massage.

Moet ik zelf iets meenemen?

Neem een grote badhanddoek en een kleine handdoek mee naar de praktijk.

Wat zijn de voordelen van massage?

Uit onderzoek blijkt dat een massage, zowel lichamelijk en mentaal, veel positieve effecten heeft. Het is bij veel klachten de overweging waard om eventueel naast een reguliere behandeling ook massages te ondergaan. Steeds meer artsen, specialisten, chiropractors, osteopaten,  psychiaters en psychologen erkennen dan ook het positieve effect van massages omdat het hun werk makkelijker en effectiever maakt. Bij Dani kun je terecht voor sport- en ontspanningsmassages. Je regelmatig laten masseren gaat tal van klachten zoals stress, vermoeidheid, slapeloosheid, hoofdpijnen, krampen en stijfheid in de spieren en gewrichten tegen.

Welke massage moet ik kiezen?

Op de website worden de behandelingen kort omschreven om je een indruk te geven. Over het algemeen zijn de massages stevig en gericht om in een korte tijd het lichaam vrij te maken van afvalstoffen die veroorzaakt door stress, spanning en overbelasting. Geef vooral aan als je puur voor de ontspanning komt.

Hoe bereid je je voor op een massage?

– Zorg dat je gedoucht bent voor de massage.

– Het is verstandig om vooraf niet te veel te eten.

– Zet je telefoon uit en pak een moment voor jezelf!

Waar kan ik rekening mee houden na een massage?

Spieren kunnen gevoelig zijn na massage. Afhankelijk van het soort massage en de intensiteit kan dit een aantal dagen duren.
Drink na afloop voldoende thee of water.

Waarom adviseer ik om water te drinken na een massage?

Een massage zorgt ervoor dat afvalstoffen in het weefsel sneller afgevoerd worden. Door water te drinken kunnen de afvalstoffen snel afgevoerd worden door de nieren en de blaas. Door de massage wordt ook de bloedsomloop gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat water sneller uit het lichaam word afgevoerd. Hierdoor kunnen er na een massage uitdrogingsverschijnselen zoals hoofdpijn en misselijkheid optreden. Drink dus na een massage altijd voldoende. Dit zorgt er tevens voor dat positieve effecten ook langer aanhouden.

Wat gebeurt er met mijn lichaam door massage?

Door een massage komen er diverse hormonale stoffen vrij in het lichaam. Deze stoffen beïnvloeden bijvoorbeeld pijn en het algemene welbevinden (zoals vermindering van stress, spanning, angst en stemmingswisselingen). Een massage stimuleert de productie van onder andere endorfine, serotonine en histamine. Endorfine is de lichaamseigen pijnstiller. Serotonine is als gelukshormoon betrokken bij stemming, slaap, emotie en eetlust. Het speelt ook een rol bij de verwerking van pijnprikkels. Histamine stimuleert de doorbloeding van het lichaam, werkt ontstekingsremmend en pijndempend.

Hoe lang heb ik profijt van een massage?

Dit is voor iedereen verschillend en hangt af van je leefwijze en of je gewend bent aan een massage. De effecten kunnen 8 weken aanhouden. Dit halen de meeste mensen alleen niet. Direct na de massage zal je in elk geval een effect ervaren. Bij de een is dit een paar uur, bij de ander een paar dagen. Enkele effecten die worden ervaren zijn meer energie, beter slapen, vrolijker, minder gespannen en makkelijker kunnen omgaan met stress.

Hoe vaak adviseer je een massage?

Hoe meer je lichaam gewend is aan een massage, hoe langer de positieve effecten aanhouden. Dit kan 8 tot 10 weken zijn. Als je massage wil gebruiken als onderdeel van een gezonde leefstijl dan adviseer ik eens per 4 tot 6 weken. Om te beginnen met opbouwen voor de behandeling van bijvoorbeeld stress is een startfrequentie van 1 à 2 weken reëel. Door te luisteren naar jouw lichaam kan je zelf ook al aanvoelen wanneer een behandeling nodig is.

Ik heb blauwe plekken na mijn massage. Hoe kan dit?

Na een massage is een blauwe plek niet geheel uit te sluiten. Dit komt doordat er onderhuids een scheurtje in een bloedvat kan komen, waardoor er een blauwe plek ontstaat. Het kan voorkomen dat de dag(en) erna, de spieren “beurs” aanvoelen zonder dat er blauwe plekken zichtbaar zijn. Dit beurse gevoel ontstaat wanneer de spieren ineens heel veel doorbloeding hebben gehad. Deze ‘zeurende’ pijn zal in de eerste twee dagen na de massage het meest intens ervaren worden. De een is gevoeliger voor blauwe plekken dan de ander, dit kan geen kwaad. Indien je hier over twijfelt, neem dan contact met me op.